Новини

Този интелигентен часовник може да промени живота на хората с диабет
Време за освобождаване: 2020-07-23 11:49:35  Хитове: 15

Някои области на технологията за носене са се борили да намерят цел.

Най-ясното е Smartwatch, все още рутинно използван за малко повече от проследяване на фитнес и телефонни известия.

Мохано.   работи върху една от най-променящите живота приложения за преносими средства, напълно неинвазивно наблюдение на глюкозата за хора с диабет.

Неотдавна компанията взе допълнително $10 милиона за финансиране и планира да има работещ прототип до края на 2021.

Movano cop22217; специфичната кука не е само това, че не се изисква вземане на пръст или канюла, за да придобие четене, но е под формата на часовник.

В момента има само изобразени изображения на устройството.Тези обаче ясно показват, че Мохано иска това да е часовник, който може да носите през цялото време.

Лентата прилича много на неръждаема стомана Миланска лупа на Apple Watch.Външният му вид е далеч от конкурент в развитието като GlucoWise, който прилича повече на устройство за убождане с пръст.

Просто ще носите часовника и след това ще можете да проследявате кръвната си захар през деня на китката си или в приложение на телефона си.

Няма да има повече неудобни тестове за убождане с пръсти, няма да има повече редовни подмяна и2535;101;следене на пластирите на ръката ти.

Най-важният въпрос: как работи това?

Най-доброто решение за следене на глюкозата е интелигентната контактна леща, която използва нивата на глюкоза в сълзотворната течност, за да оцени кръвната захар.

Google е работил върху един от тези с Novartis до края на 2018, когато проектът е бил консервиран, тъй като резултатите не са били достатъчно близки до тези на кръвната захар.

Този подход има по-малко научно-фантастичен характер, но не по-малко е зависим от технологиите.Използва нискоенергийни радиовълни за откриване на промени в кръвната захар, като премахва нуждата от миниатюрна тръба (канюла), използвана в наличните системи за непрекъснато наблюдение на глюкозата.

Дневна 8220Глюкоза има специфични електрически и физични свойства, които могат да бъдат открити чрез RF енергия, " казва основателят на "Мохано" и изпълнителен директор Майкъл Лийбман.

" Когато погледнете вода с масло в нея, можете видимо да видите маслото на водата, защото светлината се огъва и се отразява различно в маслото и водата.Подобни ефекти се случват и с глюкозата в кръвоносния Ви съд и могат да бъдат измерени с RF.“;

Няколко проучвания в малък мащаб изследваха жизнеспособността на този вид мониторинг на РФ.A   публикуван документ   в Journal of Inbrared, Millimeter и Terahertz Waves в 2018 са видели успешно идентифициране на шип в прасе, инжектирано с глюкоза, например с помощта на 58-Sambo821162.62 вълни GHz.

Всеки от тези експерименти използва различна честотна лента за анализ на промените в глюкозата.Но индикациите са, най-малкото, обещаващи.

Осъществяване на концепцията

Предизвикателството сега е да се сведе тази технология до мащаба, който ще превърне в реалност концептивните изображения на Movano Holodo8217;

На този етап, нашата настояща насоченост намалява нашата технология, за да се гарантира, че тя е достатъчно ниска мощност и голяма права, за да се побере в преносим.В тандем, ние в "задимено" подобряваме алгоритмите си, така че да можем да получим точни данни за хора от всички възрасти, типове тела и етноси, за да получим разрешение от FDA,.

Movano има доста работа пред себе си, като относително малка новост с 27-те милиона средства до момента.

Въпреки това, опитът на Leabman coolbi82217е коренен в техническата, а не в медицинската страна.

задвижен 8220; През последните 20+ години, аз изградих четири бизнеса, заедно с някои ключови членове на инженерния екип Movano Ob822177, които са използвали различни RF решения за справяне с големи проблеми елегантно и ефективно,” Common 822121; казва Leabman.

задгранични 82020Нашата първоначална визия, когато започнахме компанията преди около 2.5 години, беше да създадем платформа, която може да се използва за различни здравни приложения, включително проследяващи сензори около дома и следене на жизнените показатели от човешкото тяло.

" Когато осъзнахме колко окуражаващи са първите ни резултати от измерването на глюкозата, както и колко разпространен е диабетът, решихме да се съсредоточим върху развитието на CGM, за да можем да направим най-голямо въздействие и да подобрим живота на милиони хора с диабет и предразположени.

Приблизително 9.4% от възрастни в САЩ имат диабет, а 33.9% имат предразположение, според Националния институт за диабетни и храносмилателни и бъбречни заболявания (NIDDK).

Movano се надява да има функциониращ прототип, който може да бъде използван за изпитания на FDA до края на 2021.


предишен: Amazfit Bip S ревю: Този ...

Следващия: Smart Watch покривайки ...